Pages

Wednesday, December 26, 2007

My banking

At last ,suami dah buat internet on line banking trough his standard chartered banking pagi tadi. Bukan nya susah sangat kan semua transactions ada. So starts from today on i dont have to go to various banks to pay the bills.

U see, the various banks which i mentioned are Public Bank, Bank of Islam, Maybank and Citibank. Other than that are Telekom and Digi bills.Luckily water and electricity bills are charged and deducted by the office .Selain dari bil2 di atas adalagi 2 bil yang datang setiap setengah tahun iaitu bil cukai tanah dari Kerajaan Negeri Perak dan cukai taksiran dari Majlis Perbandaran Taiping.

Kadang2 terfikir juga ada tak manusia yang hidup tanpa bil ni huh? Sampai mati pun bil2 ni akan datang mana ada free dalam dunia ni, sekurang2nya satu orang mesti ada bil air dan bil elektrik untuk di bayar...lainlah kalau hidup di hutan.

Nak tulis sikit kejadian kemarin sebelum suami buat internet banking ni...macam biasalah like i always mention sometimes we quarrel...like when my husband asked me why i didnt do that or do this so i started answering back .And suddenly my husband said ,ok all are my faults, stress tau! Then i answerd back lebih kurang macam ni lah..."mm bukan nak blame abah tapi kan abah pandai IT KENAPA tak buat on line banking je..."

So after that i tried to avoid talking to my husband not that i dont want to but just to let him cool off or do the thinking to what i said.Then bila waktu bercakap/berbaik bermula kembali...my xtra xtra sweet husband will tell me" abah dah buat on line banking semua ada tak payah susah2 lagi......"

Hmmmmm.....

No comments: