Pages

Tuesday, January 01, 2008

MY Million Dolar friend

Received sms dari Jun ,wishing me selamat tahun baru....alhamdulillah dia masih seperti dulu.

Aku selalu fikir duit boleh merubah seseorang....but not this friend of mine, Insyaallah.

Bulan lepas jumpa dia di UnIsEL...happynya mak datuk dan aku pun tumpang happy.Dia dah pandai main saham....suka cara dia express : sekali dapat chek angka besar2 ,ni dok bawa ke hulu kehilir macam main2 je....

Dulu semasa suami kami sama2 kerja di Kalimantan pun dia pernah cakap lagu ni : tiap kali balik(suami nya) ada je duit bergulung2 dalam beg.....rupiah ,tau2 je le.Kalau dia masih dok di sana dah tentu dapat title 'tante girang'.

Katanya duit insuran nyawa suaminya dia sedekah pada surau atas nama suaminya, dia juga buat upah haji dan akhir sekali buat korban untuk arwah suaminya....bila di fikir2 sampai ke semua tu...yang saya selalu dengar bila mati ada 3 perkara saja yang kita boleh bawa kesana, amal baik kita, doa dari anak yang soleh dan ilmu yang kita ajar dan boleh menafaatkan orang....ada apa yang tertinggal tak, yang saya kurang paham?

Mudah2an sampai la....

No comments: