Pages

Monday, March 24, 2008

Kulit TENUK!Semalam aku berjaya heret suamiku bersama ke kolam renang. YES! Kolam renang awam yang di kelolakan oleh majlis bandaran Kluang ...hari biasa bayarannya 4 ringgit tapi hujung minggu naik seringgit.Baru berendam setengah jam matahari dah mula terik....aku yang tak pandai berenang mestilah separuh badan selalu di permukaan air.

Dan setelah selesai berenang (cara tersendiri) dengan penuh kegirangan ...maka kelihatan lah kulit ku di dalam cermin yang seakan2 kulit TENUK!...

OH YA....UNTUK PENGETAHUAN ...HANYA AKU DAN SUAMI PASANGAN MELAYU YANG BERADA DALAM KOLAM AIR TU...THE REST ABOUT 20 OF THEM ARE CHINESE TERMASUK MY LITLLE CUTE GIRL INSTRUCTOR DARI GYM YANG DATANG BAERSAMA BOY FRIENDNYA.

Aku SEMPAT BERTANYA PADA PEKERJA 2 WANITA MELAYU DI SITU ...TAK BERENANG KE?

BILA AGAKNYA MALAYSIA NI NAK BUAT PUSAT RENANG DAN PUSAT GYM KHUSUS UNTUK WANITA ATAU SEKURANG2NYA BERI JADUAL KHUSUS UNTUK WANITA SAHAJA...SEBAB AKU SEPERTI MENGERTI KENAPA MEREKA MALAS ATAU KEBERATAN MAHU MASUK SERTA.

sALAH SATU IALAH PAKAIAN MANDI YANG AGAK SENDAT WALAUPUN DAH ADA YANG TUTUP BADAN HAMPIR SERATUS PERATUS. BUT STILL NAMPAK YOUR SHAPE TAU...

KEDUA BILA BERCAMPUR LELAKI DAN PEREMPUAN...ME TAK KISAH KALAU ADA SUAMI TEMAN TETAPI JADI KISAH PULAK KALAU TAK BERTEMAN....SAMPAI JADI TAK KERUAN BILA ORANG DATANG NAK OFFER SERVICE DENGAN BAYARAN 200 RINGGIT...BUKAN TAK TERINGIN NAK BELAJAR TAPI TAK SUKA LE KALAU NANTI ADA BODY CONTACT ..KALAU PEREMPUN YANG NGAJAR I M DEFINITELY MAU TAU!

APA2 JELAH ....YANG PENTING NYA KENAPA BANGSA MELAYU MASIH TERLALU KURANG MAHU BERENANG DAN MENJAGA KESIHATAN MELALUI SENAMAN SECARA RUTIN ATAU BERSKALA.KENAPA?

No comments: