Pages

Sunday, April 20, 2008

JAGOAN

Aku belum jumpa lagi mana2 blog yang komplen pasal pengumuman Pak Lah baru2 ni.

UMUR pekerja awam akan di sambung sampai 60 TAHUN! Mampusla budak2 baru nak tunggu dapat kerja . Lain le kalau kerajaan dapat tambah jawatan2 baru dalam sektor awam tu. Atau ada maksud lain ke? Dulu tambah gaji kakitangan kerajaan sebab dikatakan nak menang undi. Mungkinkah kali ni nak menang kerusi President pulak...kita tunggu saja komen dari blog2 politikus yang lain.

Lepas tu nak bagi duit kat Tun Salleh Abas pulak here sebab tersalah pecat semasa zaman Tun Dr Mahathir....Datuk Najib pula cepat2 jawab bukan tanda kerajaan nak minta AMPUN sebab buang kerja dia tapi lebih kepada pampasan ...kira2 macam tu lah. Tapi SEBENOnya APA? Kenapa sekarang baru nak jadi JAGOAN.

Nasib baik lah dan Alhamdulillah orang yang kamu2 semua aniayakan tu masih hidup dan sempat memaafkan kamu2 semua .

Kadang2 aku tertanya2 juga apakah Pak Lah benar2 IKHLAS melakukannya semua di atas ?

BERSAMBUNG.....(konsentrasi ku terganggu sebentar tadi)

Ok , sambung semula.

Tadi sempat juga aku ke laman CUIT SIKIT yang aku tahu memang penulisnya akan mengaitkan isu Tun Salleh Abas dan jawapan nya ada di sini here.

Yang aku sebagai rakyat sekarang ni amat bingung kenapa tiba2 Pak Lah begitu di gemari oleh orang Cina dan begitu juga dengan keluarga (karpal) singh. Sehingga melenting2 kepada Tun Dr Mahathir . Kenapa ya?

3 comments:

waterlily said...

Salam

Pak lah tu dok tiduq lagi haaa.

Dengar gambar yang depa dok salam dalam paper tu gambar lama.

Tengok blog pa'chik.

apa dah jadi dengan etika kewartawanan di Malaya ni pun tak tau la.

OLED said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.

Naha said...

Wkmslam,

Sekarang dah mudah pakai copy and paste...