Pages

Wednesday, August 13, 2008

PATUTKAH UiTM DI BUKA UNTUK SEMUA BANGSA?

KALAU ANDA BUKAN MELAYU TENTU SAJE JAWAPANNYA YE....TETAPI KENAPA YE, KAN BANYAK LAGI U DAN INSTITUT LAIN YANG BANGSA2 KAMU BOLEH MASUK TETAPI KENAPA NAK PILIH MARA? JELES YE SEBAB MARA SPONSOR PENUNTUT2NYA .
SEBENARNYA AKU SUKA JUGA KALAU KAMU DAPAT MASUK ...DAPAT LE PENUNTUT2 MELAYU DAN BUMIPUTRA BERSAING DENGAN KAMU YANG KONONNYA BIJAK2 TU. TETAPI KALAU SEKADAR KAMU DENGKI DENGAN PEMBIAYAAN MARA TU TAK PAYAH LE MASUK DAN KACAU2 UITM TU. BUKAN BERSEPAH PUN ....UiTM TU JE SATU2NYA HARAPAN ANAK2 KAMI TAK PERLU BERSAING DENGAN BANGSA LAIN ,ITU PUN SUSAH NAK DAPAT.SO KESIAN CIKIT KAT KAMI YE YANG DAH SEMAKIN HILANG IDENTITI NI.

BUKAN AKU TAK TAHU RAMAI ORANG CINA YANG KUTUK2 BUDAK2 LEPASAN MARA NI TAK PANDAI CAKAP ENGLISH. TIME INTERVIEW KERJA BANYAK YANG KANTOI. YANG BERJAYA PUN BERAPA KERAT SANGAT. ITUPUN YANG PALING BAGUS...BILA KENA SOAL ,TERGAGAP2 NAK JAWAP. sO AKU HARAP SANGATLAH KALAU PENSYARAH2 KAT UiTM TU BUAT SESUATU PASAL NI.

MEMBER2 AKU YANG GRAD DARI UiTM, MARAHKAN AKU BILA AKU KATA UiTM NI SESUAI UNTUK KERJA DENGAN GOMEN...MARAH BETUI!LEPAS TU DIA LIST DOWN YANG TAK KERJA DENGAN GOMEN PUN RAMAI.

KATANYA BIASALAH YANG TAK CEMERLANG TU NAK DAPAT 2 POINTER PUN SUSAH..BUKAN SAJA LEMAH ENGLISH, DALAM BAHASA SENDIRI PUN LEMAH.OK LAH AKU SETUJU...SEBAB ANAK AKU ENGLISH NYA MASIH LEMAH JADI AKU TAK HANTAR KE UiTM. AKU HANTAR KE MMU, WALAUPUN MAHAL SIKIT.

SEJAK PAK LAH MEMERINTAH NI MACAM2 HAL ....ASYIK TUNJUK PERASAAN JE....MULA2 BUDAK UiTM PROTEST TAK MAHU ADA BANGSA LAIN BELAJAR DI SITU KEMUDIAN DEKAT BAR COUNSIL PULA PASAL AGAMA .

KISAH KEMATIAN SEORANG POLIS KAT JOHOR YANG BERSANGKUTAN DENGAN KEHILANGAN RAMPASAN DADAH/SHABU YANG HILANG SENYAP JE....HAA, YANG INI LAH CERITA YANG PALING MENARIK YANG AKU INGIN TAHU. SIAPA NAK BUAT FILEM ALA2 CSI MALAYSIA BERDASARKAN KISAH BENAR NI?

2 comments:

Water Lily said...

Salam

Rasanya Yusuf Haslam akan buat filem tu kut. Tak le ala2 CSI. Ala2 Gerak Khas gituuuu..

Saya menyampah GK. Skrip skema.

Huh! Sudah semakin "gamat" Malaysia ni. Hak yang sepatutnya diperjuangkan, tidak perjuangkan lagi.

Naha said...

Saya pun kurang tenguk GK ,malahan drama2 Melayu yang seperti melepas batuk di tangga. Kecuali satu dua yang betul2 bagus.
Bila le PM nak give up jawatannya..tapi siapa pulak nak ganti huh...SUSPENSE....