Pages

Friday, October 10, 2008

Keluarga Salomawati Ishak


Sekadar mengisi blog.

Gambar seorang sahabat di zaman kanak-kanak yang kami panggil Loma.

Dia bukan sahaja berjaya dalam akademik dan kerjaya malahan memecah rekod antara kawan-kawan kami yang mempunyai paling ramai bilangan warisan.


















Sepuluh orang anaknya yang cantik ,hansem dan comel!















Dan yang paling MENGAGUMKAN ,Kawanku Salomawati (seperti gambar di atas)masih tetap CANTIK ,MANIS,ANGGUN dan MENARIK!!

5 comments:

Ema Ukhtiah said...

hello auntie,
sy quite surprise ble view gambar autie, rupe2nye penulis dia dh status mak bg sy.. dont get me wrong, actually it is very rare people at your age rajin nk masuk blog2 ni.. hehhe xde ape2 niat pun just pg td sy br je create blog, saje je la nk tgk blog2 org lain lak.. ape yg best sgt ttg blog ni.. tup2.. smp kt blog auntie.. seronok tgk beraye beramai-ramai.. mcm sy yg xde sedara mara ni, berkumpul adik beradik pun dh cukup hepi.. :) ok auntie.. harap teruskan menulis ye! take care -ema, KL-

Naha said...

Salam dan terima kasih kerana sudi jengah blog untie ni.Ema ukhtiah -sebuah nama yang cantik..tentu blog yang akan lahir juga akan secantik nama tuannya...mudahan untie dapat singgah di sana ,di sana ,di sana (bergaung2 bunyi nye!)

Ema Ukhtiah said...

:D autie reply! time kacihh.. hehee.. mari kte berkenalan.. ema org Johor actually, kawen ngan org Selangor n menetap kt cni since. Anak dh dua, sorg nama Aisyah, 2thn 4bln n lg sorg Aliah, 9bln.. nama pajg diorg mmg pjg yg amat.. cukup la sekadar nama panggilan je dulu ek.. hehhe.. hmmm.. umur 29thn, hmmm.. tu je la kot! hehehe.. smlm tunjuk kt husband blog yg ema br create tu, tp dia cam xberminat je nk baca pjg2 hehehe.. actually plan nk wat biz online, tu yg start wat blog tuuu.. dh penat la autie dok mkn gaji je.. nk gak rase ade duit balance yg byk when it comes to hujung bln..:D .. skang ni komitment tgh byk, ngan rumahnye, keta nye, kad nye.. susu n pampers ank je cecah RM700 sebln, belom masuk byrn babysitter ag.. hmmmm.. baru phm mcm mana hebatnye pengorbanan mak ayah ema dulu, ema 7 bradik lg! dgn keje government(mak n JPS ayah Polis, dua2 dh bersara skang) camne diorg leh survive smp adik2 suma masuk U...?? Maybe ade bende yg ema xrealise yg wat rezeki asik xcukup je kot..??

Next time autie cte la psl family autie lak eh.. kalo ema nk post gambar kt blog autie ni.. camne ek?

Ema Ukhtiah said...

:D autie reply! time kacihh.. hehee.. mari kte berkenalan.. ema org Johor actually, kawen ngan org Selangor n menetap kt cni since. Anak dh dua, sorg nama Aisyah, 2thn 4bln n lg sorg Aliah, 9bln.. nama pajg diorg mmg pjg yg amat.. cukup la sekadar nama panggilan je dulu ek.. hehhe.. hmmm.. umur 29thn, hmmm.. tu je la kot! hehehe.. smlm tunjuk kt husband blog yg ema br create tu, tp dia cam xberminat je nk baca pjg2 hehehe.. actually plan nk wat biz online, tu yg start wat blog tuuu.. dh penat la autie dok mkn gaji je.. nk gak rase ade duit balance yg byk when it comes to hujung bln..:D .. skang ni komitment tgh byk, ngan rumahnye, keta nye, kad nye.. susu n pampers ank je cecah RM700 sebln, belom masuk byrn babysitter ag.. hmmmm.. baru phm mcm mana hebatnye pengorbanan mak ayah ema dulu, ema 7 bradik lg! dgn keje government(mak JPS n ayah Polis, dua2 dh bersara skang) camne diorg leh survive smp adik2 suma masuk U...?? Maybe ade bende yg ema xrealise yg wat rezeki asik xcukup je kot..??

Next time autie cte la psl family autie lak eh.. kalo ema nk post gambar kt blog autie ni.. camne ek?

Naha said...

Salam kenalan again ibu muda, kalau nak hantar gambar guna alamat e mel ni; queennoor60@yahoo.com.au

Allah dah befirman ,sifat manusia memang tidak akan pernah merasa puas atau cukup ,datanglah segunung emas, dan kita mahu dua..begitulah .Allah jadikan kita nafsu...sebab nafsu yang membuat manusia terus hidup..tanpa nafsu manusia lemah...jadi anggaplah perasaan tak cukup itu adalah paaerkara biasa dalam kehidupan..so that kita akan terus berusaha...mana blognya?