Pages

Thursday, April 08, 2010

POLITIK 2x5


Di petik dari chat box Neatral Daily:

agus
: ape fatwa nik aziz yg belit2? yg berbelit tu sebab ko tak paham islam, bodoh tak bleh di ajar. kecik2 tanak mampos da besar jadi munafiq. bongok!
6 Apr 10, 23:26
agus: ape yg lembab sgt ko ni, moto PAS skrg ni PAS for All. yg korg wawasan 2020 ntah ke mane had-hari ke mane?? pegi mati la yahudi umno!
5 Apr 10, 00:03
asry: mana slogan2 pas yg dulu? keluar barisan.. masuk bulatan.. la ni org dah tak nak dok dlm bulatan dah....
5 Apr 10, 00:00
asry: membangun bersama islam pun dah tak dengar dah.. telo puak2 pas semua dah kena genggam dek dap! dasar manusia munafik pas ni..!


Nak gelak pun ada nak marah pun ada pasal politik tanahair ni.
Tapi satu je yang aku pegang sampai sekarang , kata2 bapak aku, "Yang kaya orang yang ada jawatan dan pangkat je, kita yang duduk bawah ni buat apa nak bergaduh ,bertikam lidah."

Yang bestnya dia pangkah orang bukan lambang,maksudnya kalau hang bagus next election dia akan pangkah yang sama..maklum la duduk di kampung mesti bermasyarakat.

Mungkin sebab faktor ni kot aku pun tak hingin nak kata siapa lebih bagus tapi aku nak cakap sikit kat dua2 puak kat atas yg bergaduh pasal dua lambang ni ...Umno dan Pas ,tak pasal2 je dapat dosa kering.

Ambik dari dua kaca mata yg berbeza ,kalau kamu orang Umno apa yg kamu tak puas hati pasal Pas, kalau kamu orang Pas apa yang kamu tak puas hati pasal Umno.

Ok orang Umno dulu hurmat sikit pada Pas sebb dia bertarung sendirian..Melayu Islam tak de campur aduk ngan bangsa lain..Bila da kawen dengn Dap ,rasa macm tak eluk je ..tapi fikir balik umno pun kawen campur ngan Mca dan Mic ,no hal je.

Orang Pas ,benci ngan Umno sebb tak islamik ..tak mau hudud..pikir balik ...kawan2 kita pun masih banyak yg leka agama.Masih banyk yang tercicir dalam pelajaran, ramai yang masih daif dan miskin.

Aku nak suggest ;
Boleh tak buat politik tu macam gelanggang bola sepak, kita cuma jadi penyokong yang berhemah....biar wakil rakyat jadi pemain ,tenguk siapa kuat ,siapa pandai. Menang kita sorak ramai2 tanda gembira , kalah jangan pulak kita kutuk.

Next game ,yang kalah tu perkuat kan lagi pertahanan dan strategi dan yang menang tu pulak perkukuhkan benteng...Bila tiba masenya lawan, lawanlah secara adil .Penghujungnya siapa yang menang jaga hadiah kejuaran tu dan kongsi2lah kegembiraan tu dengan semu
a orang yang menonton.

1 comment:

Sofia said...

sokong pe kamu ! yela, nak kate 'die' salah, 'ko' salah, xbole gak. kt bukan tau 100% pe yg dorg buat. dah name politik, sinonim ngan maen kotor. tp xdela kate mane2 pihak. klu de wat paham2 sndri :)