Pages

Saturday, August 28, 2010

Hak aku dan kamu

Apa nak aku takrifkan sikap kamu kalau kamu yang sepatutnya sudah matang memberi jawapan keanak2an seperti mengungkit dan membuat perbandingan....masyaallah..aku dah bagi pendapat aku dengan terang dan jelas dan aku juga paham jenis kamu . Janganlah terlalu menurut nafsu untuk kepuasan malah mengalahkan nafsu itulah satu kemenangan bagi aku jika kamu mengerti.

Kerana ingin puas manusia tak pernah berkira2 akan pembaziran..and that's ok ... the other won't feel hurt ,its your money and your own sweat...

tetapi bila kamu mengungkit dan sampai sanggup mengatakan tidak mahu bagi apa2 kepada orang yg tidak meminta apa2 `bukankah bunyi nya sangat PELIK and it's totally HURT!


I should know my duty very well and so should u....


Dan Insyaallah aku akan perbaiki diriku menjadi lebih baik dan yakin lah kalau aku meminta sesuatu dari kamu yang terkumpul kerana hak , mustahil kamu dapat membayarnya .

Thursday, August 26, 2010

private no

Dlm pukul lebih kurang 6 ptg tadi ada satu lagi miss called tapi kali ni private number~ i don't very like private no because i don't know who the caller is and i can't return the call.... i prefer sms to a call please...

Saturday, August 21, 2010

TEKAD TAPI BELUM NEKAD

Ini gambar rumah contoh di Shah Alam 2 yg siap dihias dalamannya. Cantikkan dan apabila kami masuk sebelahnya pula ,bentuk yang sama tetapi kosong~ perasaan dari cinta yg meruap2 pada rumah tu tibe2 je bertukar jadi kosong juga~inilah penangan rumah kosong dengan rumah yang sudah dihias~paham apa maksud aku. Maksud aku,ialah tenguk contoh gambar di bawah berapa banyak gubahan bunga yg kamu boleh letak dalam rumah kamu,dekaaaat ruang tamu ruang makan ,ruang rehat ,ruang study ruang bilik tidur ,banyakkan? No wonder kedai bunga jarang yang aku nampak tutup.Tanpa bunga rumah tidak berseri....itu jer message yg hendak disampaikan.


Hari ini aku lena sungguh.Mana taknya alarm jam yang aku pasang pun tak dengar atau aku tak tekan butang on . Tak tahu lah yg mana satu samada tak dengar atau tak pasang...tapi kesudahannya aku tersedar pukul enam setengah pagi, cuma sempat buat subuh .Miss sembahyang tahajud dan witir hmm dan yg paling best tu ingat kan belum pukul empat sempat lagi cumbu2 ,pas tu macam rasa aneh sebab apa lambat sangat pukul empat setengah sebb hp tak berbunyi2 baru le terkehel2 cari henpon yg aku letak tepi tilam ..baru le aku kelam kabut bangun...sian suami puasa tak bersahur!
Oh ya hari ni aku kena tekadkan hati dan kuatkan semangat untuk keluar cari barang~sebenarnya dah 2 hari aku cakap macam ni.tAPI tak juga kaki aku melangkah keluar rumah ...mmm untung suami aku sebb senang jaga aku ...tak payah sebut toksah keluar rumah..

Sebenarnya kat kawasan aku ni tak tahu dekat mana ada semua barang yg aku perlu ,mungkin di Tanjung Karang ada kot...
Aku perlu beli ranting kayu yg bewarna pink,biru ,putih. Aku nak beli ribbon,gam,span ,penebuk lubang, pistol gam .Aku perlu cari tukang kayu yg boleh buat rak bunga yg simple.Aku kena practice to make perfect ,aku kena mula dengan satu skala ,satu product dan aku akan mulakan dengan sesuatu yang comel dan menarik.

Aku dah tekad hehe tekad lagi~ sebab aku ni punya jiwa seni jadi aku kena FOKUS pada kehendak jiwa aku walaupun aku rasa jual ikan dan sayur lagi lumayan sebb hari2 orang beli nak makan dengan nasi...tapi aku tak akan bertahan ~ people always start business with their hobbies first dan satu2nya hobby yg aku ada dan sampai sekarang masih minat ialah melukis dan mengubah so that's it.



This is my first business card OK ,cuma ada 3 keping percubaan conteng ngan tangan....siapa berminat ?At least bagi komen apa pendapat anda.Di belakang tertulis Your Florist siap ngan e mail address dan hp no...

Tuesday, August 17, 2010

Rantai dan Subang untuk DiJual

http://lamadanbaru.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Dah masanya nak lepaskan barang kemas ni. Dulu siap ada cincinnya tetapi dah hilang .Cuma tinggal set rantai dan subangnya saja.

Rujuk link di atas untuk butir terperinci.


PRICE @ RM 2 300 (1 SET)

Nak tahu lebih lanjut pasal batu baca link towkey emas di bawah ni yang kebetulan namanya naha...:) http://towkeyemas.blogspot.com/2009/04/batu-nilam.html

Selamat Menambah Ibadah...

Pejam celik pejam celik dah seminggu aku dengan muslim yg lain berpuasa. Hmmm aku cuba hitung dan congak sepanjang seminggu ni ADA tak yang aku buat melebihi pada tahun yang sudah sudah...jawapannya tidak...aku masih tetap di takok dulu ...masih kurang mengaji dan wirid ,masih makan dengan banyak pada waktu berbuka...masih asyik dengan aktiviti duniawi masih kurang berjemaah atau bersedekah untuk mendapat pahala lebih.

Jadi aku tak terkejut kalau masih ada kes maksiat dalam bulan puasa .Tak terkejut kalau aku akan hadapi sikap manusia yang sama walaupun sendiri maklum umur sudah merayap se tahun tua tetapi masih leka seperti akan sihat dan terus hidup seribu tahun lagi.Mungkin juga keyakinan diri yang tinggi bahawa mereka tidak akan apa2 di akhirat kelak ,akan hidup aman damai di sana tanpa ada balasan2 dosa kerana apa yg mereka buat sekarang dianggap bukan dosa tapi lumrah alami kalau bukan haiwani dan insani~sebab Tuhan Maha Mengetahui ,Maha Pengampun ,Maha Pengasih. Masakan tidak diampun Nya.

Bagi yang mengakui mereka beriman pula tanya pada diri sendiri apakah kamu sanggup MATI kerana AGAMA mu...apakah kamu sanggup sadakah segala KEKAYAAN mu kerana AGAMAmu.Kerana di akhir zaman dua penyakit ini akan melanda umat Islam, Takut Mati kerana Sayang kan Dunia.....

Tuesday, August 10, 2010

Interesting Links

Jumpa bebebrapa link yang bagus untuk dibaca bagi orang2 yg berminat memulakan perniagaan seperti AKU tetapi no experience and no partners to share ~

a) ialah persediaan dan risiko perniagaan dan
b) link bagaimana kita nak letak bar code untuk barang2 perniagaan kita.


a) http://www.sba.gov/smallbusinessplanner/plan/getready/SERV_SBPLANNER_ISENTFORU.html

b)http://www.dataworks-indonesia.com/cms/documentation/help/Tutorial_1.htm

Lepas baca semua tu ,aku kena timbangkan semula cadangan nak buka kedai dalam masa yg terdekat ni sebab belum ada back up yg kuat.

Tuesday, August 03, 2010

KECEWA

Susah untuk aku luahkan....

SEbenarnya ada banyak perkara yg mengecewakan aku , tapi biarlah aku sembunyikan saja.

Hari ini ada lagi kes moles oleh van driver .mangsa umur 5 tahun ,beberapa hari lepas umur 10 tahun...tahu tak apa yg aku fikir kan ...perkara ini tak akan berhenti. Alasan...si pelaku tidak akan serik kalau sekadar hukuman penjara...bila keluar dia buat lagi sebab penyakit ini tidak boleh dirawat dengan masuk dan keluar penjara. Dan kalau dia dah masuk penjara pun nanti ada klon dia yg di luar akan melakukan yang sama.

Penyakit ini memang susah di rawat kerana bukan sahaja dia bernafsu kebinatangan tetapi lebih kejam dan tolol dari binatang. Binatang pun pandai pilih mangsa yg sudah matang ketika mahu melepaskan nafsu shahwatnya.

Aku cuma nampak adilnya hukum Allah SWT iaitu diikat atau di tanam sambil kita ramai2 membaling batu !!Supaya menjadi pengajaran kepada yang lain bahawa perangainya sangat terkutuk.