Pages

Tuesday, March 08, 2011

Dulu dan Sekarang ~jarak 30Tahun

Siapa sangka sudah berpuluh-puluh tahun berpisah tiba-tiba boleh buat re-union ,kena ucap terima kasih pada cendiakawan yg reka internet dan laman2 bermasyarakat secara siber ni seperti face-book ,friendster dan lain-lalin.

Bila jumpa balik kawan2 semaja remaja dulu dan kini yg sudah jadi Datuk dan Opah ,sungguh perasaan ini bercampur-baur.

Mula2 jumpa mesti lah sesi tanya nama dan mengecam. Dalam berpuluh tu ada juga yg Allah swt bagi dengan keadaan yg awet muda langsung tak berubah dan sekali gus boleh cam!

Tapi ramai yang sudah berubah ..bukan saja dari segi fizikal tetapi dari segi rupa,maklumlah umur 20 jadi 50!
Yang membuat aku ketawa ialah kenangan ketika zaman dulu yang sexi pun sudah pakai tudung labuh ,alhamdulillah dan yg rocker rambut panjang pun dah berkopiah kerana sudah naik haji ,Alhamdulillah.

Kebanyakan dari mereka menyandang jawatan tinggi ,maklumlah umur2 begini .Ada juga yang berkecimpung dalam perniagaan.

Banyak cerita yang kami kongsi . Banyak cerita yang aku baru tahu seperti ex GM from SD yang kena pecat dulu rupa2nya salah seorang dari kawan kami. Mati aku tak kenal wajah itu yg dulunya paling handsome dan ramai teman.

Aku ambil peluang upload gambar dahulu dan sekarang untuk tenguk perbezaan.

Sekian ,mudah2an teman panjang umur jumpa lagi.


No comments: