Pages

Friday, April 08, 2011

SIME DARBY HUMAN RESOURCE~SUCKS


Kemudian aku tanya lagi boleh tak sambungkan dengan sesiapa saja yang aku boleh bertanya pasal award anak pekerja ...lantas dia sambungkan aku semula pada satu nombor dan kali ini baru aku dengar suara orang tapi malangnya ia dari division Yayasan Sime Darby dan tidak dapat membantu kerana pekerja Sime Darby hanya diuruskan oleh Human Resource Department.Namun kerana ingin membantu dia telah bagikan dua no direct lines yang mana bila aku talipon bertanyakan salah seorang masaalah ku dia tidak dapat menjawab kerana tak tahu lantas memberi ku no operator dan extension yg aku telah talipon berkali2 sejak petang semalam.

Aku cuma nak minta penjelasan dari mereka tentang requirements yg tercatat untuk keputusan SPM dibawah ~kalau pahaman aku anak aku layak tapi kenapa awal2 lagi kena reject atas alasan anak aku ada 2 A- pada non-core subjects. Cuma nak tanya kalau tak boleh ada langsung A- kenapa tak tulis saja pada requirements tu minimum 9As tak perlu lah nak tekankan'A' pada core subjects pulak....pas tulis * 'A' refer for A or A+



2011 - EMPLOYEES' CHILDREN'S EDUCATION EXCELLENCE AWARD, MALAYSIA

Introduction



11%
WELCOME!

This application form is to be completed by Children of Sime Darby Employee and/or the operating subsidiaries of the Sime Darby Group (excluding associate companies) who has successfully completed and achieved outstanding results for the 2010 National Examinations and the Pre-University Examinations.

If you have not achieved the minimum requirement shown below, you are not eligible for the Award. Kindly exit the survey.
Image as described above
There are several sections to this form and you are required to complete each section. You may not be able to save the form as draft, hence it is recommended that you draft your answers to the Quizes on another format before you copy and paste your answers into this online form.

Clicking the "Next" button saves answers but clicking the "Previous" button DOES NOT saves answers.

Once you have completed the form, submit the hardcopies of your documents and a recent passport-sized coloured photograph of yourself. Inform your Father or Mother to print the Cover Note (available in the simedarby website, e-Portal and Lotus Notes workspace). Your Father or Mother must sign on the cover note, before submitting to their Division's Human Resources Department.

"GOOD LUCK!!"

SAMBUNGAN~ bila suami call Mr Raymond dengan angkuh dia berkata ada budak yg dapat 8A+ with 1 A- pun dia dah reject malahan katanya ramai yg dia dah reject....habis tu kalau semua 8 A+ tiba2 yg minus tu one of the required core subjects contohnya BM maka betullah kena reject atau serbab kau bengang dengan satu kes macam tu kau ubah ikut suka hati kau je...mananya slogan WALK the TALK !! Selain nak dengar yg anak kita was from RMC active dalam sports and curriculum ,dia cuma jawab," macam tu apa dah jadi dengan ramai budak2 yg dia dah reject ,"so dia suruh suami tulis pada bigger Boss yg sampai sekarang e mail suami tak ada balasan ~punyalah Haram jadah layanan mereka .

Yang lebih ralat sebab anak dah talipon bahagian plantations katanya result anak ikut requirements yg diiklankan dalam Sime Darby Portal memang layak ,so apa harus seorang ibu harus buat ,nak pergi terjah pejabat Human Resource dan bertengkar soal ni yg aku rasa seperti mahu jer pergi kalau suami tak larang asalkan hati puas kerana rasa ditipu oleh manusia baghal dan lokek yg perasan Sime Darby tu kepunyaan Datuk mereka!Perasan mereka ada kuasa, macamlah mereka tu otak cemerlang sangat ,simple english pun di pesung sebegitu.Kasihan betul anak aku ...

26hb April ini di Stadium Titiwangsa ,Yayasan Pendidikan Titiwangsa akan bagi anugerah cemerlang 2011 ,RMC dah buat lebih awal .....kenapa SIME DARBY SUCKS ! pinjam ayat amad shah hehe. Memang Human Resource Sime Darby teruk suka
PUTAR FUCKTA....




Saturday, April 02, 2011

1 Malaysia

Satu malaysia konsep sebenarnya dah lama juga isitu sejak Datuk Najib jadi PM. di Malaysia ni kita suka kenalkan diri kita sebagai orang India ,orang Cina ,orang Melayu ,orang Asli ,orang Iban dan lain2.

Lepas tu kita kenalkan diri kita ikut daerah pulak macam orang Perak ,orang Kedah atau orang Kelantan. Bangsa lain mungkin guna ayat dari Ipoh ,KL , JB.Pun tak salahkan kan.Bila kita keluar negara baru kita guna ayat we are from Malaysia....cantik kan!

...selama ini memang begini pun dan tak ader cacat pun dengan memperkenalkan diri sebegini cuma sejak kebelakangan ni apabila ahli2 politik menjadi bertambah aktif dan kemaruk. Perkara yang selama ini cantik dah jadi kurang cantik .

Undang2 negara dicabar~buatan manusia la katakan~undang2 Tuhan lagipun manusia sanggup tentang ini kan pula buatan manusia ye tak?Kononnya Malaysia terlalu perkauman,racist tak adil dan lain2.Sebab keadaan dah kurang harmoni dan kurang cantik maka kerajaan reka slogan baru 1 Malaysia .

Sebenarnya aku tak rasa terubah kat mana2 pun dengan slogan satu malaysia ni tapi kalau difikir secara lebih luas seperti untuk Sabah ,Serawak dan Semenanjung di padukan jadi satu Malaysia yes aku setuju sangat tapi kalau di gunakan sekadar nak satukan 3 kaum ni..india ,cina dan melayu ~tak der maknanya slogan tu buat aku!

Sekarang ni kat mana jer aku pusing ada je tanda peta malaysia dalam angka 1 ,itu dah jadi macam logo rasmi satu malaysia. Dan tak kurang kontroversi juga bila logo 1 malaysia ni tak boleh ditampal di kawasan milik pembangkang sebarangan.Apapun yg aku tahu tiap2 kali pihak kerajaan buat slogan baru ada jer orang business buat untung, kan?Untuk pembangkang pula ader saje yang mereka nak kutuk ...dulu slogan malaysia boleh ,semua boleh ,sampaikan rasuah pun boleh ...kini giliran satu malaysia ,sikit2 bila tak dapat apa yg mereka mahu mereka kutuk slogan 1 malaysia PEMBOHONG pas tu guna ayat power mereka ditindas ,didiskriminasi ,dipinggirkan ,dihapuskan ,macam2 di.

Dalam aku tercari2 satu contoh yang bagus untuk aku gunakan slogan 1 Malaysia ni tiba2 jer aku terbaca satu blog ni pasal kes tayangan perdana 18sx ~katanya dulu pelakon V ,tak mengaku lepas siasatan terpaksa ubah pengakuan, kemudian pelakon S ,pun macam tu mula2 tak mengaku lepas dah semua rakyat malaysia tenguk melalui u tube ,dia terpaksa mengaku dan minta maaf dengan bini dia secara terbuka....dan sekarang dan paling hangat ialah pelakon A ...masih belum mengaku tetapi sudah disahkan oleh IGP bahawa pelakun felem 18sx ini memang dia! Hidup 1 Malaysia ,semua kaum ada!