Pages

Saturday, October 15, 2011

Kehidupan

Bila manusia hidup berpuluh-puluh tahun dengan pengisian kehidupan tiba-tiba datang satu ketika dia merasa kekosongan tanpa memori indah dlam kehidupannya .Memori itu sendiri mesti diisi dengan keindahan kehidupan dan dikongsi dengan orang2 terdekat ,ia dilihat dari sudut keredhoan dan kepuasan melalui kehidupan itu sendiri.

A bit nervous

Salam, tinggal 2 minggu je lagi persiapan hari pertunangan anak dara saya yang sorang tu...saya dah buat yang terdaya walaupun mungkin tidak yang terbaik .Rasanya macam boleh buat lebih baik tapi tak boleh pun.

Minggu lepas saya rasa gementar sanagt sebb banyak benda yang tak settle, seperti tempahan makan untuk 200 orang tetamu , bunga fresh yang saya belum order ,gubahan yang tak siap2 dan benda2 kecil seperti kat mana nak cari daun sireh atau cara dan waktu terbaik nak petik daun2 hijau sepanjang jalan ke ijok tu ....dah pakat dengan ayum katanya waktu subuh ,good idea sebb kalau lepas magharib takut serempak jembalang tanah pulak.

Hari ini dah back to normal again sebb dah confirmkan dengan catering makanan cuma risau juga dia tak mahu duit deposit katanya bayar waktu dah hantar semua makanan dan khemah tu.Hmmm fikir yang baik2 ok walaupun emak saya ajar suruh fikir yang buruk dulu sebagai back up atau sediakan payung sebelum hujan.Kemudian sireh pun dah tahu mana nak dapat ..begitu juga soal rumah yang perlu untuk tempatkan adik -beradik kalau ramai yang datang.

Harap2 semua berjalan dengan baik ...gambar nanti akan di upload kemudian ,insyaalllah..

Wednesday, October 05, 2011

Garisan kehidupan.

Jika kehidupan hanya satu garisan lurus maka dua kehidupan umpama dua garisan lurus samada garisan itu akan bertemu atau tidak terpulang. Tapi aku dan dia seperti dua garisan yang sama2 menegak atau melintang ,seiring tidak akan bertemu dan terus di atas garisan lurus.